_

Oplevering gemaal Snel en Polanen voor HDSR

8 juli 2019

Projectinformatie Snel en Polanen

 

Bosker heeft recent het project Gemaal Snel en Polanen opgeleverd voor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. 
Gemaal Snel en Polanen bemaalt de wijk Snel en Polanen van de gemeente Woerden. Het gemaal is gebouwd in 1992 en voorzien van twee schroefpompen. De pompen hebben nu ieder een capaciteit van circa 15 m3/min. Het gemaal werkt automatisch en is aangesloten op het centrale automatiseringssysteem van het waterschap. Het gemaal is voorzien van een automatisch werkende grofvuilroosterreiniger. 

Deze krooshekreiniger is in staat om met zijn roestvaststalen grijper in één keer een last van 500 kg uit het water te tillen en in de vuilcontainer te storten. De grijper is voorzien van een geperforeerde plaat, zodat ook klein plantaardig materiaal niet kan ontsnappen.
 

De installatie werkt volautomatisch, dankzij de moderne plc- besturing die ontwikkeld is door De Vos Elektrotechniek. De Vos heeft ook standaard functieblokken gemaakt en ontwikkeld voor HDSR, dit om uniformiteit te garanderen tussen de diverse leveranciers en programmeurs. 

De rijbaanconstructie is een dragende staalconstructie en is daarom volgens de regelgeving van de NEN-EN-1090 ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. De installatie is dus voorzien van een CE certificaat en een DoP verklaring.

 

Nieuwsgierig naar meer?

Christina Laning is onze Management Assistente & KAM + VCA Coördinator en zij helpt u graag met al uw technische en commerciële vragen.

Neem telefonisch contact op met Christina, telefoonnummer +31 596 517 120 of gebruik het formulier om haar een bericht te sturen.

(Telefoon en Skype zijn beschikbaar tijdens kantooruren)

Alle velden zijn verplicht